Het team van OFT Groningen

kaakpijn fysiotherapie peter

Peter van Houdt BIG: 59910117404

Na mijn opleiding fysiotherapie (diploma 2008) ben ik in 2011 begonnen met de opleiding tot orofaciaal fysiotherapeut. Deze Masteropleiding heb ik in 2014 afgerond.

Nadat ik in 2008 was afgestudeerd, ben ik aan de slag gegaan als algemeen fysiotherapeut. Na 1,5 jaar ben ik gestart met de cursus Myofasciale Pijn en zo heb ik in 2010 mijn Dry Needling diploma behaald. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met orofaciale fysiotherapie.

Van de specialisatie orofaciale fysiotherapie had ik tot aan deze opleiding nog nooit gehoord. Ik vroeg me af wat de specialisatie inhield en ben mij hier in gaan verdiepen. De veelzijdigheid aan klachten binnen het domein van de orofaciaal fysiotherapeut en de onbekendheid van de specialisatie sprak mij aan en zo is mijn interesse ontstaan voor het vak.

Na het afronden van mijn opleiding wilde ik mij volledig gaan focussen op patiënten met orofaciale problematiek. Het leuke aan deze specialisatie is de veelal multidisciplinaire samenwerking tussen bijvoorbeeld de tandarts en de orofaciaal fysiotherapeut. Het samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten is bij elke patiënt weer een uitdaging en een interessante puzzel.

kaakpijn fysiotherapie melanie

Melanie Dilling BIG: 19915876904

In 2012 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut, tijdens de opleiding was mijn interesse in zowel hoofdpijnklachten en oedeemtherapie al gewekt. Toen nog niet wetende dat er een specialisatie in het nek- hoofd- en kaakgebied bestond.

Na verschillende cursussen en opleidingen binnen het orthopedische domein van het vak, waarin hoofdpijn ook regelmatig naar voren kwam, bleef ik dit een interessant gebied vinden om in te werken. In 2015 heb ik dan ook besloten om zowel  in de oedeemtherapie als de orofaciale fysiotherapie mijn verdieping te zoeken. In januari van dat jaar ben ik dan ook gestart met de opleiding tot oedeemtherapeut, waarna ik in september met de opleiding orofaciale fysiotherapie ben begonnen.

Inmiddels ben ik het vak van orofaciaal fysiotherapeut zo leuk gaan vinden dat ik besloten heb mij hier volledig op te willen focussen. De complexiteit van het gebied maakt het vaak een uitdaging om tot een passende oplossing te komen. Door mijn achtergrond en ervaringen als oedeemtherapeut, richt ik mij, naast alle andere onderdelen van de orofaciale fysiotherapie, ook op de problematiek tijdens of na hoofd- hals oncologie.